IBIZA
       
     
IMG_9147-R.jpg
       
     
IMG_8189-R.jpg
       
     
IMG_8209-R.jpg
       
     
4a.jpg
       
     
IMG_8336-Editar-R.jpg
       
     
1a.png
       
     
5a.jpg
       
     
IMG_8552-Editar-R.jpg
       
     
IMG_9367-Editar-R.jpg
       
     
IMG_9384-Editar-R.jpg
       
     
IMG_9406-R.jpg
       
     
IMG_9197-R.jpg
       
     
IMG_9206-R.jpg
       
     
2a.jpg
       
     
6a.jpg
       
     
IMG_8901-R.jpg
       
     
IBIZA
       
     
IBIZA

Size: 460 sq.m / 4950 sq.ft

The savvy owners recognised the potential of this traditional homestead on first viewing. Living in London and regularly travelling internationally they had an idyllic summer holiday hideaway in mind. A beautiful place for relaxation with all the modern conveniences. A place to be surrounded by nature and spend time outdoors. Plenty of space for guests and entertaining.  All this, only a short drive from the beach and town. After having spent their first summer holidays the family is happy to confirm.

There was of course the bit in between, with which KIMA was involved. From the outset the client was clear that as much as possible of the 200 year old finca needed to be retained and restored, and alterations and the planned extension should be done sensitively. To this end the Sabina (protected species native to the island) ceiling beams were restored to be the crowning glory of otherwise sparse rooms. Replacement doors and windows were purpose made in the traditional Spanish style.

The client insisted on involving local craftsmen who use local and recycled materials. For instance the large industrial style windows of the new extension were made by a local blacksmith in a family run workshop and the outdoor furniture was made locally by recycling wooden pallets. The client also went to great lengths to source the antique implements and wheels used as decoration.

Modern structure, fittings and furniture were carefully selected to contrast but compliment the rustic traditional elements, such as the polished concrete floors internally and the 600 square meters of Portuguese sandstone externally.

The result – the house, guest house and surrounding landscaped gardens - has a serene authenticity and harmony which we hope the family and their guests will enjoy and luxuriate in for many summers to come.

IMG_9147-R.jpg
       
     
IMG_8189-R.jpg
       
     
IMG_8209-R.jpg
       
     
4a.jpg
       
     
IMG_8336-Editar-R.jpg
       
     
1a.png
       
     
5a.jpg
       
     
IMG_8552-Editar-R.jpg
       
     
IMG_9367-Editar-R.jpg
       
     
IMG_9384-Editar-R.jpg
       
     
IMG_9406-R.jpg
       
     
IMG_9197-R.jpg
       
     
IMG_9206-R.jpg
       
     
2a.jpg
       
     
6a.jpg
       
     
IMG_8901-R.jpg